Příběh nešťastného křečka .

24.04.2008 00:52

 

 

Stalo se jednomu mému známému . Jeho 11letý syn si domů pořídil křečka , myslím že zlatého , ale na tom příliš nesejde . Křeček jako křeček , každý rád využije příležitosti a v nečekaný okamžik zdrhne z klece . Většinou si ihned najde nový úkryt , zpravidla to bývá za gaučem , nebo za velkou , těžkou skříní . Tak se stalo i mému známému . Co čert nechtěl , jako na potvoru na Velký pátek o letošních velikonocích , když se rodina chystala k odjezdu na chalupu . Křeček trčel bůhví kde , manželka už chtěla vyrazit , než bude na silnicích tlačenice a tak se rozhodli , že ho nechají tam , kde je , zkrátka jen tak volně v bytě .

Roznosili po bytě hromady křeččího jídla , rozmístili hektolitry vody po miskách , a s pocitem dobře vykonané práce vyrazili na cestu .

Když se situace v bytě uklidnila , křeček vylezl z úkrytu a začal se rozhlížet kolem sebe . Žrádlo ho nezajímalo , živený byl dobře a tak začal šmejdit po okolí . Co vše prozkoumal se už nikdy nedovíme , ale došel až k lednici , vylezl na ní a tam objevil poklad - několik odložených magnetů , těch co se používají na přichytávání poznámkových papírků . Nelenil a začal si magnety cpát do kapes ve tvářích - to křečci mají , ukládají si tam potravu při přenášení do zásobárny . Plech lednice je hodně slabý , navíc potažený vrstvou plastu a tak se síla magnetů příliš neuplatnila . S plnými tvářemi pokračoval v průzkumu bytu , vrátil se zpět do obýváku . Pod oknem na zdi uviděl radiátor ústředního topení , k němu vedly dvě trubky . "Snad se po nich dostanu nahoru" , pomyslel si křeček a vyrazil k radiátoru . Tam se však uplatnila síla magnetů a - mlask , tlustá ocelová trubka si milého hamouna přitáhla k sobě .

Jak probíhal křečkův boj o život nevím , ale prohrál ho , síla byla příliš veliká a on ji překonat nedokázal . Po třech dnech bez vody to vzdal . Zemřel dehydratací uprostřed zásob vody a potravy . Čest jeho památce !

—————

Zpět


Diskusní téma: Příběh nešťastného křečka .

Datum: 17.05.2009

Vložil: monika

Titulek: křeček

jak můžeš vědět co tam dělal když si tam nabyla.

—————